Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

10 oförglömliga modeögonblick

Inom dammode finns de självklara nedslagen i modehistorien – Diors New Look, prinsessan Dianas bröllopsklänning och allt som AdR någonsin haft på sig. I den smalare och mer långsamma herrmodevärlden är nedslagen inte lika självklara. Här kommer dock några av mina favoritögonblick som vi aldrig får glömma, på gott och ont!

1. James Deans rock

Dagen då Dean tog på sig denna rock kommer gå till historien som ett av de mest välklädda ögonblicken någonsin. Filmstjärnan kunde knappt ta en dålig bild och var ständigt oerhört välklädd.

Annons

mode2

 

2. Alexander McQueens sorgliga slut

Modegeniet Alexander McQueen förändrade modevärlden på alla tänkbara sätt. Tyvärr tog McQueen sitt liv efter år av depression och droger och modebranschen blev sig aldrig lik igen.

mode1

 

3. Beatles bästa

Denna ikoniska bild togs 1963 när London var som absolut hetast. Swinging London möter klassiskt herrskrädderi och är en av många ypperliga tillfällen då musik- och modebranschens vägar korsats.

1253

 

4. Britney och Justin dubbla denim

Jag vet inte. Alltså. Är det ok om man…?

Jag lämnar det där. Ni dömer själva.

mode.brit

 

5. Channing Tatums modellkarriär

Långt innan han blev strippa på film klädde han av sig för modebranschen. Inte bara var han ”modell” han var framgångsrik också! Filmstjärnan har kampanjer för Dolce & Gabbana, Abercrombie & Fitch samt Armani i bagaget. Inte illa pinkat!

mode.channing

 

6. René Lacostes genidrag

Tennisspelaren och affärsmannen Lacoste lanserade sin perfekta tenniströja och har sedan dess fått Paradise Hotel-deltagare och annat löst folk att poppa kragen och se liite stiligare ut. Fransmannen ler nog stor i sin grav.

mode.lacoste

 

7. Kanyes tuffa fluff

När Kanye besökte modeveckan i Paris 2012 bar han detta. Varför kan man fråga sig, känns som att Macklemore inspirerades av denna outfit inför videon till Thrift shop. Eller?

mode.kany

 

8. Backstreet Boys våta video

I Quit Playing Games With My Heart från 1996 dansar grabbarna i BSB runt på en basketplan i spöregn men bryr sig inte nämnvärt. Tycker bara att det verkar så himla jobbigt att dansa och sjunga i regnet, mitt i natten?

mode3

 

9. (BONUS) Raf Simons grinar

Även om detta gäller dammode är det en för bra story för att inte berätta. När Raf Simons lämnade modehuset Jil Sander under 2012 skapades modehistoria. På den tiden bloggade jag på Rodeo och var i Milano för att rapportera från modeveckan. Av någon mycket märklig anledning hade jag:

1: fått inbjudan till Rafs sista visning

2: fått sittplats

Efter visningen när Raf Simons kom ut för att ta emot folkets JUBEL uppstod en elektrisk stämning. Varenda superviktig modemänniska stod upp och vrålade, Anna Wintour stampade i golvet och Anna Della Russo hoppade upp och ner. _SÅ_FETT_

mode.raf

 

10. Tom Fords sexiga karriär

Efter att ha gjort Gucci till världens hetaste varumärke mellan 1990-2004 och ökat försäljningen med ca 10000000% lämnar Ford modehuset. Han startar sitt egna modehus i eget namn och lanserar det lyxigaste av det lyxiga. Aldrig tidigare har man varit så sugen på svarta kostymer och solglasögon.

mode.tomford

A few fashion highlights in men’s fashion. Raf Simons crying, Channing Tatum modeling and James Dean in general. AH-mazing!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar