Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

15 vintageoutfits man vill sno rakt av!

Herrmodet är som ett litet, litet hamsterhjul. På gott och ont är det i slutändan samma duffel, kostym, brogues och vita tennissneakers vi tar på oss vår/sommar/höst/vinter/vår.  Några som står ut lite mer i herrmodets korta historia är dessa välklädda män.

  1. David Bowie kanske är mest känd för sin genderbending, högklackade skor och ögonlappar. Denna bild från 70-talets Paris visar vilken ikon han var även inom det klassiska herrmodet.

fecd8f2a420cf9f1fdf253c49f7aa6e4

Annons

2. När James Dean dog vid 27 års ålder hade han redan bevisat att han klär lika bra i seglartröjor, läderjackor och dubbelknäppta rockar. Cigg och polo är inte helt fel det heller.

1.dean

3. Well, you wonder why I always dress in black, why you never see bright colors on my back. Att Johnny Cash klär i svart är självklart, något modevärlden insåg för länge sen. Med gitarren i handen och välpommaderad frisyr är detta en förglömlig karl.

1.johnnycash

4. Designern Yves Saint Laurent spenderade all sin lediga tid i sitt hus i Marocko, självklart var han ypperligt klädd även där. Kritvita lösa byxor, messenger bag och snortight t-shirt är den perfekta outfiten för semestern.

1.ysl

5. En annan riktig legend är Mick Jagger på 70-talet. Nya supermodeller hängde på armen varje dag och han utmanade inte bara stilregler utan utvecklade också herrmodet, dag för dag, årtionde efter årtionde.

1.mickjagger

6. George Harrison i kavaj med axelklaffar och ostyrigt hår förkroppsligar allt det man förknippar med 1960-talet och The Beatles. Den smala slipsknuten och vassa button down-skjortan gör detta till en outfit alla vill resa i!

1.georgeharrison

7. Paul Newman var inte bara filantrop, entreprenör och filmstjärna. Likt sina samtida skådespelarkollegor visste han precis vad han skulle ha på sig. Här med uppknäppt skjorta och workwear-jacka.

1.paulnewman

8. Alain Delon är en riktig gigant när det kommer till ikoniska bilder. Under förlovningen med skådespelerskan Romy Schneider togs gång på gång oförglömliga bilder. Här visar han hur man bäst ser bekymrad ut i smoking.

1.alaindelon.2

9. James Brown har anledning att se kaxig ut! Likt Johnny Cash klär han utomordentligt i svart polo. Well done.

1.jamesbrown

10. Alain Delon, igen! Här med Romy Schneider på axlarna. I boxig stickad tröja och jeans ser han ut att ha klivit direkt av Pradas catwalk.

1.alaindelon

11. Om det är något man gillar så är det ju en arkitekt med bra glasögon. Corbusier lägger ribban högt med klotrunda brillor och enkel rock med raglanärm.

1.corbusier

12. Steve McQueen var likt Paul Newman det gamla Hollywoods hunkar. Med en förkärlek för Rolex och vackra kvinnor sattes han på stilkartan.

1.mcqueen

13. Att Clint Eastwood är en filmstjärna av rang är det ingen tvekan om men få vet att han lika väl är en stilikon. Detta har gått i arv till hans son, Scott som inte är ful han heller.

1.eastwood

14. Även om Albert Einstein är känd för mycket annat än sin garderob kvalar han in på denna lista. På denna bild chillar han på en trapp i vad som ser ut att vara Acnes pälstofflor, starkt. Mycket starkt.

1.einstein

15. Batmans bästa vän, Michael Caine, visar här vikten av snygga glasögon. I kombination med vass button down och smal slipsknut visar var skåpet ska stå!

1.caine

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar