Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

7 produkter för att maxa solbrännan

beaach2

Vad du än gör, skydda dig. Att ha hjälm på cykelsemestern runt Öland eller kådis på spritresan till Kroatien är självklart för många men så glömmer man solskyddsfaktorn. Det finns få saker som verkligen är absoluta måsten i herrarnas sommargrooming men en bra solskyddsfaktor är en av dem. Oavsett om du ska till Västkusten, LA eller Rivieran så är dessa 7 produkter ett bra startfält för en schysst hy i sommar (och i framtiden).

Annons

 

Skrubbig mask

Att rengöra huden och kroppen på djupet är ytterst viktigt innan man ger sig ut i solen. Dock är det viktigt att komma ihåg att inte skrubba för hårt eller för ofta. 1-2 gånger i veckan räcker gott och väl.

60 Second Facial, 129 kr, Lumene

1.lumene

Rengöring

Med vit lera och lavender är denna rengöring lugnande och perfekt uppladdning  för hyn. Den återfuktar och rengör, vad mer kan man kräva?

Purifying Cream Cleanser, 300 kr, Aesop

1.aesop

Kroppsskrubb

Kroppen är icke att förglömma. Mellan bärsen och solstolen är en ordentlig skrubb på sin plats. Den tar bort döda hudceller och du blir fräsch som en nykläckt kyckling.

Saltskrubb, 299 kr, Lilla Bruket

1.lillabruket

SPF för huvudet

Är du en kortklippt kille kan det vara bra att hitta en solkräm som skyddar hårbotten och håret. Denna sitter i efter ett dopp i havet och skyddar mot UV-strålar samt boostar håret.

Solskydd, 255 kr, Redken

1.redken

Solskyddsfaktor(!)

Gör det bara, solskydd är så viktigt att det knappt finns ord för det. Behöver du ett allmänt skydd i vardagen kan en fuktkräm med solskyddsfaktor räcka men om du ska ligga och steka på stranden är en rejäl solskyddsfaktor önskvärt.  SPF 20-30 på kroppen, 40 och uppåt i ansiktet, 50+ på näsa, ögon och läppar.

Sun Guard, 180 kr, Jack Black

1.jackblack

Solskydd för utsatta områden

I det lite extra känsliga området ansiktet ä just näsa, läppar och området kring ögonen extra känsligt. Den tunna huden kräver ofta extra solskydd. Ett litet stift går ner såväl i fickan som i strandväskan.

Solstift, 149 kr, Vichy

1.vichy

 

Aloe Vera

Räddaren i nöden! Om du mot all förmodan bränt dig är en ordentlig after sun bra att ha eller gå direkt till modern jord och investera i aloe vera. Svalkande och med mirakulöst resultat.

AloeVera Gel, 39 kr, Apoteket

1.aloe

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar