Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Bota bedrövlig bakfylla!

Vi har alla varit där, X antal drinkar för mycket och självklart har man än en gång glömt att varannan vatten är nyckeln till minskad bakfylla. Du vaknar med endast en strumpa, 24 skickade/oskickade sluddriga sms som du komponerat med ena ögat stängt och som nu ger dig en obeskrivlig ångest. En halv cheeseburgare på nattduksbordet och (i bästa fall) 2 Ipren.

Annons

En av mina värsta bakfyllor var när jag var 16 och ledare i söndagsskolan i Bromma (en mycket kort karriär, don’t judge). Efter en ytterst våt kväll på en fest för ett vodkamärke fann jag mig sittandes i kyrkan rapandes vodka med bärsmak. Tänk om jag då visste det jag vet idag. Här är min absoluta guide till att bota bedrövlig bakfylla, komplett med de bästa produkterna och japanska knepen!

Processed with VSCO with hb1 preset

God (?) morgon. Efter en våt kväll på diverse hemmafester och klubbar vaknar jag svullen som en välgödd gris, komplett med Nickelodeon-frisyr och lazy eye.

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter en dusch, inte för varm. Duschar man för varmt börjar man perspirera och det vill du absolut inte göra nu. Duscha svalt, drick vatten, rengör. Skrubba bort dina synder med en bra body scrub och/eller en exfoliant för ansiktet så får du bort allt från klubbstämplar till glitter. Glöm inte att återfukta – alkoholen har torkat ut dig och din hy. Drick vätskeersättning och smörj in dig ordentligt.

bakis1

 

Body scrub, 110 kr, & Other Stories

– En grov men snäll skrubb med persika, plommon och socker.

Triple Microdermabrasion face polish, 499 kr, Exuviance

– Polerar ditt ansikte och innehåller en hög koncentration av AHA-syra som stimulerar cellförnyelsen och får dig att se pigg ut.

Hydrating Day cream, 423 kr, Eleni & Chris

– En lätt dagkräm med glaciärvatten från norska Eleni&Chris. Den går lätt in i huden och återfuktar på djupet.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Tepåsens räddning! Tidigare har jag skrivit om ögonkrämer, gurkor och tips mot svullna ögon och påsar. Ett budgettips är att lägga tepåsar i kylen och sedan placera dom på ögonen i 10-15 minuter för att reducera svullnaden. Även hälsosamt eftersom te används i massor av hudvårdsprodukter.

Processed with VSCO with hb1 preset

Har du inte te hemma kan du lägga skedar i frysen eller kylen och göra samma sak. Herregud vad detta känns gudomligt. För att vässa denna upplevelse kör jag en halvliter Cleareyes efteråt för att inte se ut som en pårökt collegekille. Nu kan du inte ha svullna ögon längre?!

Processed with VSCO with hb1 preset

Svullnaden må ha gått ner men du är fortfarande uttorkad, återfukta ögonen! Släng på ett par patches, som dessa från Filorga som motverkar mörka ringar och fina linjer.

Optim-Eyes patches, 475 kr, Filorga 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter att du duschat, lagt några masker och fixat håret – klä på dig och ge dig ut i världen. Mina mest generella tips är att lägga ansiktsmasker och diverser nödvändiga krämer i kylskåpet för, ja, svalkande effekt. Drick oändliga mängder vatten, eller som jag lärde mig i Tokyo, hinkvis av misosoppa och deras bakis-sportdryck med det osexiga namnet Pocari Sweat.

bakis2

BioCleanse Deep Cleansing detox, 299 kr, Estelle & Thild

– En djuprengörande och ekologisk mask med lera och sheasmör. Återfuktar och ger huden lyster.

Rosenvatten, 107 kr, Loelle

– Om du inte orkar resa dig ur sängen kan du ligga i fosterställning, spraya dig i ansiktet med ekologiskt rosenvatten och be för att lidandet ska ta slut. Och om inget av ovanstående hjälper, ja, då vet jag inte vad.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar