Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Den stora guiden till grooming

gustav1

Foto: Christian Gustavsson

Cellkommunicerande ingredienser? Toner? Syror? Serum? Grooming och hudvård för killar blir allt mer avancerat och ibland kan det vara svårt att ta sig fram i djungeln av krämer och produkter. När det gäller rakning, grooming och daglig hudvård är jag en intresserad novis, minsta möjliga ansträngning för bästa möjliga resultat. Skönt va? Jag tvättar, rakar, återfuktar och lyxar ibland till det med något serum. Det man bör tänka på inför sommaren  är solskydd, solskydd, solskydd. Vatten, vind och sol sliter på hyn och din bästa investering denna sommar är definitivt en fuktkräm med hög solskyddsfaktor och en tub Aloevera-gel (i det fall du glömt solskyddet och bränt dig).

Annons

Här guidar jag er igenom mina bästa produkter och framförallt ansiktsmasker, ni som följer mig på Snapchat (guggabro) vet att jag gör en hel del masker. Det heligaste av det heliga är treenigheten rengöring, rakning och återfuktning.

 

  1. Rengöring

Varje morgon och kväll, blöt ansiktet med ljummet vatten och ta en liten mängd rengöring i handen som du masserar in med lugna runda rörelser. Om du ska raka dig kan du behålla löddret i ansiktet, annars ska det sköljas bort med ljummet vatten. En scrub/skrubb(??) kan vara skönt ibland, kom dock ihåg att inte använda mer än en, två gånger i veckan då scrub sliter på ansiktet!

f3

Mina rengöringsfavoriter är Calendula Deep Cleansing Foam Wash, 260 kr, Kiehl’s

Hydra Power, 89 kr, L’oreal.

Bästa skrubben är Face Buff Energizer, 185 kr, Jack Black

2. Rakning

Rakning är sannerligen en hel vetenskap i sig själv. Kniv, maskin eller rakhyvel? Personligen använder jag hyvel då det passar min hy bäst. Regler för rakning är som följande; har du rengjort ansiktet blir rakningen lättare då hy och hårstrån är uppmjukade. Jag har ordentlig skäggväxt och massa virvlar så min rakning tar ett tag, för att irritera huden så lite som möjligt använder jag både rakserum och olja. En del kör rakkräm, gel eller mousse. Av de tre är gel eller rakkräm att föredra då rakningen blir närmare. Raka alltid medhårs och vid undantagsfall mothårs på vissa ställen. En after shave balm är bra att avsluta med, tänk på att välja en utan parfym då hyn är extra känslig direkt efter rakning.

f2

Rakolja, 75 kr, Bulldog

Rakserum, 300 kr, Aesop

 

3. Återfuktning

Det sista steget i den dagliga proceduren är återfuktning. Morgon och kväll! På morgonen kan det vara bra med en fuktkräm med solskyddsfaktor, hudcancer är inte kul. Likt många män har jag blandhy vilket betyder att jag är torr på kinder och hals av rakning och fetare över näsa och panna.  För de med torrare hy kan det vara bra att blanda ut den dagliga hudkrämen med en snäll olja.

f1

Optimal Comfort Rescue Oil, 359 kr, Estelle & Thild är min favvo.

Oavsett om jag rakar mig eller inte använder jag Moroccan Neroli Post-Shave lotion, 395 kr, Aesop. Den är perfekt lätt och går in i huden snabbt och återfuktar mycket bra.

f4

Ansiktsmasker

OK alltså, detta är typ det roligaste jag vet. Det finns ju tyvärr killar som inte förstår hur gött det är med en stärkande/svalkande/reparerande ansiktsmasker men förhoppningsvis löser detta inlägg det. Precis som med alla annan hudvård finns det masker specifikt för din hudtyp och olika tillfällen. Jag har provat mig igenom det mesta dock. För ytterligare expertis –> google eller någon som är proffs på riktigt. Här är i alla fall mina favoriter.

Lumene Glow Reveal 60 Second Facial, 109 kr

  • Världens lättaste en-minuts-mask som rengör och ger dig babylen hud.

Processed with VSCO with hb1 preset

Lush Don’t Look At Me, 75 kr

  • Lush är ofta förknippat med tokiga tvålar och badbomber men gör faktiskt många göttans färska ansiktsmasker. Denna elektriska blå med citron och tofu och ris för skrubb är uppiggande och fräsch.

Processed with VSCO with f2 preset

Sheetmasks!!! Detta är guds gåva till mänskligheten. I främst Asien är kulturen med sheetmasks enormt stor och börjar nu sprida sig till Europa. Lättast är om du köper dom på Ebay, sök efter Etude House och Benton, dessa två märken är mina favoriter. Speciellt Bentons mask med snigelsekret, ja, sekret från snigel.

Processed with VSCO with 4 preset

Jamela 24k Gold Face Mask, 600 kr/5 st

  • Denna lite mer extravaganta skapselse med rosenolja och 24 karats guld kanske passar svenska Hollywoodfruar bäst. Kletig gelmask som ska ge dig ”gyllene lyster” men mest bara kladdar.

Processed with VSCO with a5 preset

 

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud, 629 kr.

  • Denna helt parfymfria dröm rengör och återfuktar. Kräver dock lite mer ansträngning då den kladdar en del. Känns dyr. Är dyr. Ger resultat.

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Verso Deep Hydration Mask, 800 kr.

  • Påväg till NYC provade jag Versos extremlyxiga gelmask som kommer i två delar (här har jag bara överdelen). Kanske inget man slänger på 5 min innan man ska sova men tacka fan för att jag hade världens mest återfuktade hud efter detta.

Processed with VSCO with 4 preset

 

Hoppas detta inlägg rätat ut några frågetecken till utropstecken. Det jag generellt kan säga är att allt jag kan om skönhet och hudvård har jag lärt mig av Kakan Hermansson som bloggar på ELLE, hon har även en podcast som heter Under Huden, avslappnat och icke-pretentiöst med världens bästa gäster. Läs, lyssna och LÄR!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar