Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Gustav testar: hemmagjorda ansiktsmasker pt. 2

Det här med ansiktsmasker har blivit lite av min grej. Folk frågar hur jag hinner och hur jag har råd och vet ni vad, det är inte så märkligt, dyrt och omständigt. Här kommer del två av mina hemmagjorda masker!

Annons

 

Donald Trump-masken

På forum efter forum pratar folk sig varma om gurkmeja. Denna krydda ska tydligen ha DRÖSVIS med goda egenskaper såsom antiinflammatoriska och bra för matsmältning. När det gäller ansiktsmask säger jag –>AKTA DIG<– Gurkmeja i kombination med kokosolja ska verka lugnande och utjämnande, jag blev bara orange. Asså efter att jag tagit av mig masken, ORANGE. Jag fick dödspanik och ville bada i lacknafta och klorin men tack och lov gick det bort med ansiktstvätt. Blandade 2 delar gurkmeja med kokosolja till en smet om någon undrar.

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Kaffemasken

Ett hääärligt gammalt husmorsknep är att använda kaffesump även i fejan. Det svarta guldet innehåller koffein som verkar uppstramande för huden och får igång blodcirkulationen, perfekt ansiktsmask när du är bakis! Jag blandade några matskedar kaffesump med honung (som är antibakteriell och ger stadga till sumpen) och några teskedar citronsaft för syra. Förutom en exfolierande effekt när jag tvättade av den kändes denna mask skarp och uppiggande, kommer lätt göra den igen.

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Aspirinmasken – livets mask

Denna ansiktsmask är LIVETS MASK. I aspirin finns acetylsalicylsyra och som vi alla vet är syra (i viss mängd) gött för ansiktet då det peelar och tar bort gamla döda hudceller och ger dig lyster. Alltså, det är mer komplicerat än så med BHA-syra och sånt men det är ett annat inlägg. Det som är bra att veta är att BHA-syran tränger ner i porerna och löser upp talg, ergo du behöver BHA-syra i ditt liv. Jag krossar 4-6 tabletter i en kopp och blandar med honung, (eller), aloevera, (eller), vatten. De två förstnämnda håller fast masken bättre eftersom vattnet avdunstar och det blir smulor i hela hemmet.

Processed with VSCO with hb1 preset

—> Här kan ni läsa om när jag provade ansiktsmasker förra gången!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar