Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Gustav testar: hemmagjorda masker

Gustav Broström  |  Publicerad 2016-11-07 10:25  |  Lästid: 3 minuter

 

Genom historien har jakten på evig ungdom tagit sig uttryck genom sjuka trender som att bada i mjölk eller pudra ansiktet med arsenik. Idag ligger fokus på mer intelligent hudvård som ska agera substitut för skönhetsoperation eller behandlingar på salong.

Är du student eller helt enkelt inte vill betala en halv årslön för hudvård kan detta vara lösningen! Kolla i kylskåpet och skafferiet, där produkter som blåbär, vetekli, aspirin och avokado fungerar (oftast) lika bra som vilken kräm som helst. Men glöm inte att ekologiska råvaror är det absolut bästa, vem vill smeta ansiktet fullt med GMO-avokado?  Så, i vetenskapens namn gav jag mig ut och letade fram tre billiga masker du kan göra hemma!

 

Äggvita – askungemasken

Denna mask må se ut som avslutningen i en tveksam p-rulle men är faktiskt mycket göttig och är en gammal husmorsklassisker med det lovande namnet “Askungemasken”. Den stramar åt och ger huden lyster, t.ex inför en utekväll. Hårdvispa en äggvita och lägg på ansiktet, svårare än så är det inte.

DSCF0115 hemma.aggvita hemma.aggvita2

 

Avokado, honung och havregryn

Fett, fett, fett! Att avokado och lax innehåller världens bästa naturliga fetter är självklart för många. Dock är det kanske lite härligare att smeta avokado i ansiktet än att lägga på lax. Resultaten av denna var faktiskt förvånande härligt, huden blev mjuk och kändes återfettad(?) utan att se glansig ut. Perfekt för åldrad och torr hud! Blanda en halv avokado med några matskedar havregryn och en skvätt honung. Blanda med gaffel och gör röran lite mindre klumpig än vad jag gjorde.

DSCF0106 hemma.avokado hemma.avokado2

 

Jordgubbar och honung

Honung har anti-bakteriella egenskaper och med jordgubbarnas C-vitamin blir detta en uppiggande mask och perfekt frukost i ett. Addera gärna lite kokosolja för konsistensens skull! Jordgubbar är perfekt för fet hy och innehåller AHA-syra vilket tar bort döda hudceller. Addera blåbär för ännu mer anti-oxidanter.

DSCF0110 (1) hemma.jordg

 

Kom-ihåg-lista!

Avokado: naturliga fetter

Jordgubbar: syra och exfolierande effekt

Honung: antibakteriellt

Havregryn/vetekli: exfolierande

Kokosolja: works wonders för hela kroppen, magen, huden och håret

Ägg: Protein och vätska, bidrar till produktionen av kollagen

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar