Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Gustavs guide till New York

Gustav Broström  |  Publicerad 2016-06-06 11:02  |  Lästid: 3 minuter

New York alltså! Det stora äpplet på andra sidan Atlanten är himmelriket för såväl mat-, shopping- och kulturintresserade. På mina två resor dit har jag hängt mest i West Village, SoHo samt Lower East Side, tre områden som kompletterar varandra med promenadvänlighet, lyxshopping och skön stämning. Här kommer några av mina favoriter!

Äta & Äta

 • Buvette, 42 Grove St

Lilla Buvette är likt många andra småställen i Greenwich/West village ett vattenhål för riktigt kända kändisar. Här äter du en amerikaniserad fransk frulle med miniatyrcroissanter och gigantiska yoghurtskålar med granola. Det är nästan som att vara tillbaka i Paris då personalen är franska models/slash/actors med skägg och manbun.

 • The Meatball Shop, 64 Greenwich Ave

Den här kedjan finns på 6 olika platser i NYC och erbjuder atmosfär och god mat. Här bygger du din egen köttbullemåltid! Risotto? Sallad? Eller varför inte en klassisk macka? Allt går att ordna.

 • Café Gitane, 242 Mott St

På Gitane har du cirka 110% chans att spotta en kändis, det lilla resturantcaféet erbjuder ett enkelt franskt kök med NYCs kanske snyggaste personal. När vi var här flanerade Gabriel Byrne förbi, flådigt värre. Jag åt en gratinerad pasta med gorgonzola och pancetta, nomnomnom.

DSCF8068

Pasta och rosé på Café Gitane

DSCF8173

Klassisk frulle!

DSCF8194

Shopping & presenter

New York är himmelriket för shopping. Visst, London och Paris är en smula mer finstämda men i NYC hittar du varenda jaevla plagg och accessoar. Billigast är såklart amerikanska märken nu när dollarn är uppe i massa.

 • Reiss, 309 Bleeker St

Brittiska Reiss är som en flådigare variant av COS. Här hittar du lyxiga stapelvaror till rimliga priser. Linnebyxor, stickade pikeér och snygga väskor.

 • Star Struck Vintage, 47 Greenwich Ave

Denna lätt anonyma vintageaffär är oerhört välsorterad. 40-90-tal för killar och tjejer. Mysiga kvarter!

 • Coach, 143 Prince St

Modevärldens nya älskling (efter Gucci då såklart) är “rivigt, fräckt och ganska tufft”. Ska du köpa en dyr och trendig väska gör du det här! Snygga ryggsäckar och välskräddade kläder.

 • Prada, 575 Broadway

I Pradas butik på Broadway, ritad av Rem Koolhaas, upplever såväl extrem shopping som förstklassig arktitektur. Här kan du ofta prova nästa säsongs kollektion för att förbeställa. Dyrt och underbart.

 • Anthropologie, Chelsea Market (och massa andra ställen)

Ska du köpa presenter till mamma/kompisen/flickvännen hittar du alltid något litet gulligt här. Som en blandning av Indiska/Lagerhaus men med böcker, hudvård och doftljus, till rimliga priser.

 • Wooster st, Greene St, Prince St samt allt runtomkring Spring st och Mercer St är den hippa lyxshoppingens Mecca. Här kan du dregla över det absolut senaste hos Prada, köpa gigantiska fotoböcker på Taschen för att sen gå vidare till A.P.C, Louis Vuitton, Saint Laurent, Rag & Bone och ALLA ANDRA BUTIKER DU NÅGONSIN KAN TÄNKA DIG.
DSCF8212 DSCF8020

Köp alla presenter till familjen på Anthropologie.

DSCF8047 DSCF8039

Övriga kul saker

 • MoMa

Museum of Modern art är ett självklart inslag på en resa till NYC. Det hårresande stora museet rymmer de mest ikoniska konstverken och överdådiga utställningar.

 • Baby Grand, 161 Lafayette St

Denna minimala karaokebar är utmärkt för ett gäng vänner att hänga på och hitta nya vänner! Här dricker du bubbel ur små burkar och önskar karaokelåtar från tjocka mappar.

 • Chelsea Market

Denna marknadsplats är ett myller av gångar med restauranger, butiker och barer. Här kan du shoppa perfekta presenter till hela familjen och sedan gå upp på High Line för en promenad.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-28 11:10