Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Höstpreppa huden i tre steg!

 

mask

Dagarna blir kortare, det blir tyngre att ta sig ur sängen, huden blir torr och oktober till mars känns som en enda lång måndag. Kylan och den torra luften gör att huden blir torrare och deppigare, men frukta icke, jag har lösningen. Varsam tvätt, exfoliering och återfuktning är ditt hudvårdsmantra. Säg efter mig: Tvätta, skrubba, fukta!

Annons

1.aesop

Tvätta! Aesop, Purifying Cream Cleanser, 300 kr

Renlighet är A och O, såväl i köket som i badrummet. På vintern bör du satsa på en snäll rengöring. Denna från Aesop är mild och luktar förbannat gott.

1.filorga

Exfoliera! (skrubba) Filorga, Scrub & Mask, 465 kr

Rengöra på djupet och göra sig kvitt döda hudceller är en räddning vintertid. Skrubba (exfoliera) dock inte för ofta, 1, max 2 gånger i veckan. Filorgas Scrub & Mask både rengör och syresätter huden. En annan bra investering är en skrubbhandske till kroppen som kan få sig en genomgång en gång i veckan.

1.asop

Återfukta! – Aesop, Parsley Seed Anti-oxidant Facial Cream, 670 kr

Att byta ut din hudkräm mot en lite fetare är ett annat tips mot den fnasig vinterhyn. Aesops variant med vitt te och persiljefrö är oerhört dryg och håller en halv evighet. Definitivt värda sina saftiga 670 kronor.

1.lumene

Återfukta mer! Lumene, Hydration Recovery Aerating Gel Mask, ca 189 kr

Lumenes senaste linje är *inspirerad av arktiska bäckar och droppande glaciärer*, en smula pretentiöst, visst men bra produkter. För den med riktigt törstig hy rekommenderas en fuktmask som med fördel läggs på kvällen, denna slajmiga historia luktar en smula märkligt men get’s the job done.

1.verso

Verso, Super Facial Oil, 1 649 kr

Min dyraste produkt i badrumsskåpet är denna olja från Verso. Jag blandar ett sprut eller två i min dagliga fuktkräm för mer fukt och lyster. Med sina modiga 1 649 kronor gräver den en mindre massgrav i plånboken men hjälper å andra sidan till att och kollagenet i huden och det är ju faktiskt ett av våra största organ, så varför inte unna sig?

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar