Hoppa till innehåll

Hudvård för killar – en riktigt enkel startguide

Är du, eller har du, en förvirrad pojkvän som vill börja med hudvård men inte vet hur man gör? Look no further – I’ve got all the answers! Se nedan för en ytterst pedagogisk guide till hudvård för nybörjare! ”Hej! Det är så att min kille fyller år i slutet av juni och jag vill ge … Continued

Är du, eller har du, en förvirrad pojkvän som vill börja med hudvård men inte vet hur man gör? Look no further – I’ve got all the answers! Se nedan för en ytterst pedagogisk guide till hudvård för nybörjare!

”Hej! Det är så att min kille fyller år i slutet av juni och jag vill ge honom ett ”hudvård starter-kit” och vem är bäst att fråga om tips än dig liksom! Vad skulle du rekommendera för någon som aldrig har använt produkter, han har en del pormaskar och har torr till normal hy?”

Kära läsare – självklart hjälper jag dig. Jag har ofta märkt att jag ibland lägger mig på en för avancerad nivå när det gäller hudvård. Därför ska jag här, lugnt och metodiskt ge en startguide till groomingens förlovade land. Förutom dessa nedan listade viktigheter kan det vara en god idé att investera i en deodorant, en parfym och ett hårvax, men det är en senare fråga.

Rengöring

Kiehls, 165 kr, Tromborg, 349 kr, Clarins, 285 kr.

Under dagen utsätts du för smuts, skit, kemikalier och du tar dig i ansiktet ungefär lika många gånger som du tänker på sex. Det är inte rocket science direkt, om du inte tvättar dig blir du smutsig. Så om du har problem med svarta pormaskar eller fet hy kan den enkla lösningen vara regelbunden rengöring, morgon och kväll.

Exfoliering

Aesop, 420 kr, Bulldog, 99 kr, Clinique for Men, 265 kr.

Exfoliering, skrubb, peeling, kärt barn har många namn men funktionen är densamma. Att ta bort döda hudceller är A och O för en schysst, slät hy utan smuts och pormaskar. Många tror att man kan fuska sig fram med sådana där svarta peel-off-masker som ”drar ut” pormaskar. Icke – dessa är BS och det absolut bästa resultatet når du genom rengöring och exfoliering och mer rengöring.

Återfuktning

Clinique, 175 kr, L’Oreal Paris, 125 kr, L:a Bruket, 369 kr.

Fukt är nyckeln till framgång, det är sen gammalt. Att hitta en bra dagkräm som fungerar med din hudtyp såväl som post-rakning kan ta en halv livstid och den tiden får det ta! Välj hellre en lättare dagkräm eller gel som absorberas bra av huden, att svettas under för fet dagkräm är en mardröm. Jag får också ofta frågor om serum, detta är hudvård 2.0 men om man snabbt ska förklara så är det en fuktkräm med en annan molekylärstruktur vilket möjliggör att serumet går djupare ner i huden.

Masker

Clinique, 395 kr, Origins, 245 kr, Peter Thomas Roth, 649 kr.

Det finns masker och så finns det masker. En del vill ha något som river bort all hud och svider som fan. Andra vill ha något lerigt, skrubbande mot finnar och en del vill bara ha en extra skjuts med fukt nattetid. Här får du alla tre. Cliniques lermask är en superenkel och bra exfolierande ansiktsmask, den orangea från Peter Thomas Roth ger dig babyhy på ett kick och är en räddare efter en utekväll. Den gröna nattmasken lägger du på på kvällen och vaknar silkeslen och återfuktad. Kom också ihåg att people who mask together, stay together.

Ögon

Recipe for Men, 169 kr, Skin79, 365 kr, Cicamed, 349 kr.

Lång nätter framför datorn, utekvällar och den där pizzan du unnade dig igår sätter sina spår. Ofta kan det yttra sig som påsiga och mörka områden kring ögonen – inte kul. Ett par under-eye-patches i kylskåpet eller en ögonkräm med antioxidanter motverkar detta samt de där envisa fina linjerna och rynkorna som börjar dyka upp runt 25.

LÄS MER!

Allt du vill veta om pormaskar

Effektiva fuktmasker för män

Massor av ansiktsmasker mot pormaskar

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.