Hoppa till innehåll

Konsistensguide för nybörjare

Det här med hudvård kan vara truligt. Kräm hit och serum dit. Därför har jag gjort en liten enkel guide och utgick från konsistens och struktur! Som nybörjare kan det vara svårt att ta sig fram i havet av kräm och serum. Jag är relativt ruttad och har hittat en rutin som passar mig och … Continued

Det här med hudvård kan vara truligt. Kräm hit och serum dit. Därför har jag gjort en liten enkel guide och utgick från konsistens och struktur! Som nybörjare kan det vara svårt att ta sig fram i havet av kräm och serum. Jag är relativt ruttad och har hittat en rutin som passar mig och min hy. Enjoy.

När jag spelade piano sa min lärare att jag hade pianofingrar. Nu inser jag att hon ljög. 🙁

  1. Cleanser – jag använder oftast en gelcleanser. Denna ger bra lödder men är inte för hård mot huden.
  2. Serum – ofta är serum genomskinliga och smetiga. Denna är dock mer krämig men går inte bra i huden. Från Filorgas nya NCTF-serie som är 2 die 4. Skojar ej.
  3. Mask – svårt att säga något generellt om masker men denna budgetmask från Vicky både skrubbar, rengör och maskar. Perfa för den late.
  4. Ögonserum/kräm – för att mota de där fina linjerna på porten. Denna finska skönhet stramar åt och känns skönt på den tunna huden kring ögonen.
  5. Dagkräm – ofta brukar jag gillar lättare dagräder för att inte känna mig flottig under dagen. Denna är på gränsen till fet men innehåller retinol så då säger man inte nej.
  6. Essence – ett slags lättare serum. Denna känns sträv men återfuktar som en muddafukkah och läggs på mellan serum och dagkräm.
  7. Exfoliator – body scrub mmmm – denna skrubbar med persikokärnor, alltså inga microplaster. Det senare är omodernt och förstör världshaven.
  8. Mask – guldig mask som gärna ska ligga kvar under dag. Med 24 karats guld får du riktigt bra med glow.

Från vänster: (4), Eyeboost – Supermood, (2) NCTF serum – Filorga, (7) Redemption body scrub – Aesop, (6) Hyaluronic acid essence – COSRX, (1) Parsley seed cleanser – Aesop, (8) Collagen boost mask gold edition – Cicamed, (5) Daycream – Verso, (3) 3 in 1 mask – Vichy.

LÄS MER!

Bästa produkterna för torra och nariga läppar

Så organiserar jag mitt badrumsskåp

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.