Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Måndagsmode

Modeveckan i Stockholm är gullig. Den är gullig som barn som leker vuxna i sina föräldrars skor och kläder. Sedan Mercedes Benz lämnade som huvudsponsor har lokalerna, extravagansen och märkena blivit färre. Ibland önskar man att modeveckan klev ur de stora skorna och tog av sig pappas kavaj och bytte namn till Stockholm Fashion Days – ärlighet vara i längden, eller hur? Den svenska modepressen saknar fortfarande Tiger of Swedens maffiga avslutningar, Oscar Jacobsons elegans, The Local Firm och gamla godingar som Camilla Norrback och Carin Westers härliga herrar.

Annons

Trots luftslottet och avsaknaden av spännande och nyskapande herrmode är det ändå välproducerat och de svenska varumärkena visar på bredd. Från välskräddat hos Morris till sportigt hos Filippa K. Här kommer mina tankar om modeveckan för Vår/Sommar 2016.

IMG_6523

IMG_6527

Drömmigt hos Ida Sjöstedt.

IMG_6538

IMG_6559

IMG_6544

Morris får inte gästerna att tappa hakan. Mockaskor, dubbelknäppta kavajer och scarfs är redan etablerat i herrarnas garderob. Dock kändes det vårigt och fräscht med Pamela Bellafestas styling.

IMG_6662

IMG_6659

IMG_6677

Whyred vågar vägra färg! Med sina vanliga kavajslag, klumpiga skor och vita skjortor kände vi igen många plagg. Istället för att vara en framåtblick mot nästa vår kändes det som en uppvisning av Whyreds gångna kollektioner. Bäst var dock castingen av bleka långhåriga killar och kerubliknande (fast smala) gossar med kransar av lockigt hår.

IMG_6691

IMG_6692

Mest välproducerat är alltid Björn Borg (har man pengar så har man). Med fyra deltagare från Mars One-projektet och en amfiteater under Västerbron flörtade kommersiella Björn Borg med modefolket genom att ha massa göttiga supermodeller och fet musik.

IMG_6743

IMG_6738

IMG_6752

IMG_6760

Filippa K kan man lita på! I stram miljö på Bonniers Konsthall visade deras nya herrdesigner Alexander Schaper verkligen att han har en bakgrund hos Adidas. Prassliga parkas matchades med mjuka byxor, sneakers med vita sockor och vårens hetaste jacka; en kort dubbelknäppt peacoat med rundat avslut i ryggen.

IMG_6721

All Blues, Sveriges kanske hetaste smyckesmärke just nu, visade en exklusiv kollektion. Bort är silver- och guldpläterat och framme är genomgående ädla metaller och handkvarade smycken som ovan.

IMG_6730

Visserligen gör ATP Atelier bara skor och väskor för tjejer men deras set var en dröm, visset och levande, kalkplattor och grenar. Magiskt!

IMG_6785

IMG_6792

Avslutningen för min del blev Cheap Mondays trippy visning med svamptema. Svettiga rejvkids i obscent vida byxor hasade sig igenom den stora lagerlokalen och den enda jag kunde tänka på var ”Vad ska H&Ms VD säga?”.

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar