Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Min snyggaste (kruk)växter

Gustav Broström  |  Publicerad 2017-03-09 08:04  |  Lästid: 3 minuter

Att jag är en blomster- och växtnörd har nog inte undgått någon. Absolut viktigast i mitt hem är mina växter, deras närvaro ger mig lugn, jag må låta som en gubbtant men må så vara. Det är vetenskapligt bevisat cirka 1000 gånger om att människor med gröna växter mår bättre på alla sätt och vis. Många växter fungerar som luftrenare och på så vis sover du bättre = mår bättre = allt blir bättre. Här kommer mina favoritväxter just nu, var vänliga att bortse från de fula plastkrukorna, jag är på jakt efter den perfekta krukan.

Prickbegonia

Begonia Corallina är min absoluta favorit, alla kategorier. Med reslig elegans är detta en växt som säger så mycket, trots sin diskreta appearance. Den kan vara svår att få tag på men om du är i Stockholm under Betonggruvans sticklingbytarhelg kan du få ett skott av mig.

Monstera

Monstera Deliciosa! Denna djungelväxt har blivit lika svennig som Mårbackapelargoner, i varenda butik finns det en pryl med detta mönster. Dock är det förståeligt, den är ju så snygg! Lättskött, lätt att ta skott på och fyller ut ett rum på ett grönt och skönt sätt. Min absoluta #greenspo är ELLE Decos chefredaktör Svante som har en ohyggligt stor monstera i sin inomhusrabatt.

Ek

Quercus Robus (så bra namn, dock inte bättre än Esox Lucius). Denna lille jävel är 3 år gammal och bor under vintrarna på balkongen med mina små kastanjeträd. I år valde jag att klippa ner hen en bra bit och på ett kick hade den tagit sig och sprutat ut nya löv.

Fikonträd

Ficus Carica är ännu en svennig planta. Det ligger en lätt småborgerlig känsla över dessa träd, på samma nivå som vita orkidéer, lattefärgade väggar och den där kudden från Svenskt Tenn där det står ”He who only reads one page”-blablabla, ni vet vad jag menar. Denna bröt jag dock av från en buske på grekiska Lesbos så den är mig kär. Dock ska jag prova att klippa ner den helt för att se om man kan få den att bli buskigare!

Elefantöra

Pilea peperomioides. Ytterligare en basic bitch-växt?? Det måste se ut som att jag bakar cupcakes iförd Juicy Couture-dräkt dagarna i ända? Lovar att så icke är fallet. Krukan är en 80-talare från Gustavsberg som jag ärvde av min mamma.

Läs mer!

Odla hipsterek – step by step

Odla avokado – step by step

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar