Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Mina fulaste outfits pt. 2

Mitt tidigare inlägg om fula outfit beskrev jag som en slags katharsis, men nu, inlägg två börjar det snarare likna självskadebeteende. Likt ett emo dras till rakbladen dras jag till de mörkaste mapparna på hårddisken. Efter förra inlägget bidrog mina vänner(?) med fler, och värre, outfitbilder från tidernas begynnelse då jag gick ifrån Björn Borg-piké och bruna manchesterbyxor till tuffa designerplagg och loppisfynd. Hoppas även detta inlägg bereder er stor glädje.

Annons

Enjoy, once again.

 

1. Brödfrisyr i gråskala

cm10

Under några svaga år då jag umgicks alldeles för mycket med modeller trodde jag att jag var en sån där rockig smal kille som kunde pull of anything. Jag gick bananas på smycken, hår och märkliga kavajer från second handbutiker. På en Cheap Mondayvisning typ 2009 valde jag att klä mig som en överstepräst i någon obskyr mormonkyrka där offrande av djur är trevligt. Håret liknar mest en sirapslimpa som fått svälla alldeles för länge. Rasmus i sin damrock från tidigt 40-tal och örhänge ser i alla fall anemiskt dekadent ut, jag är som Östersjön, övergödd. Fulhet – 8/10

 

2. Det nytvättade håret

acetylsalisylsyra 428

2007 alltså, bra årgång. Även om detta inte direkt är en outfit är det en fingervisning om hur jag aldrig bör se ut igen.  Här måste min inspiration varit någon ukrainsk balettdansör i nytvättat medeltida hår, tack och lov att man var anorektiskt smal i alla fall. Tröjan kommer från Fifth Avenue Shoe Repair och var så himla trendig här.

3. Den tuffa posen

n652750882_174920_8258_1198776595_174348

Asså, ändå stark look för en 17-åring? Detta är alltså våren 2008 och jag kände mig så JÄVLA dandy i knälång damtrenchcoat och fluga en vanlig tisdag i februari. En period när Stockholm Streetstyle var nystartat var det jag och Sofi Fahrman som låg i topp bland flest streetstylebilder i Stockholm. Ett tag senare, not so much.   Fulhet – 9/10

4. Värnpliktig elegans

DSC_0176

Frisyr som en skidbacke i osten, att ingen sa till mig att jag såg ut som Johnny Bravos gravt deprimerade kusin? Att klä sig lager på lager kan se tufft ut om man är en italiensk moderedaktör klädd i Prada hit och Loewe dit. Här blir minner det mest om en värnpliktig med detektivambitioner. Den grå byxan har dock fina slag, det får jag ge mig själv. Fulhet –  6/10

 

5. Kanintassens förbannelse

 

6958

OK, ok. Nu börjar vi rätt ände här.

1. Modeveckan+vinter är en dålig kombination.

2. Att bränna av en bild på någon, halvt oförberedd, är taskigt.

Dock bör jag skickas på arbetsläger i Sibirien som straff för att jag har någon slag HJÄLM AV HÅR som förlänger mitt pojkiga anlete. Svart genomskinlig skjorta, prickig slips och KANINTASS. jag ser ut som en riktigt dålig statist i typ Chicago, ni vet dom statisterna som är så långt bak att det inte spelar någon roll vad dom har på sig. Denna bild togs för gratistidningen Stockholm City, fan inte konstigt att den gick i graven efter att de publicerade en bild på en blekfet homofil i för stora kläder.  Fulhet – 7/10

 

6. Blåbärspaj & Nu-rave

14111799_10153791011387727_1695089464_n.png

Härliga 2006!! Nu-Rave var det coolaste och folk hade kassettband på halsband runt halsen, tokiga neonplagg och glasögon utan glas. Jag plankade in på Teatron och Spybar och ramlade runt och drack slattar och dansade till Le Sport och Cat5. Historien bakom denna tröja är att jag bad min klasskamrat Irma sy en tuff tröja i silver, hade på mig den nästan jämt och matchade med jeans från Cheap Monday i storlek 26, så smaaal. Denna kväll hemma hos Greta bakade vi blåbärspaj och hade matkrig?? Vem har dom bilderna? Fulhet –  6/10

 

7. Mässa (inte) mantrat mönstermix

IMG_1632

Under en mer arty fas i mitt liv tänkte jag att det här med mönster på mönster var en bra ide. Det var det inte. Behöver jag säga något mer? Trodde jag på riktigt att detta var en fungerande outfit? En slags uppspeedad Sergeant Pepper fast i universums fulaste byxa från Zara? OM jag hade vågat mig utanför hemmet i detta ser jag framför mig hur övriga fashionistas släpat mig i håret ner till Berns där en domstol bestående av Svenska Moderådet dömt mig till evig exil alternativt tvingat mig att bära kläder från Stayhard.se resten av livet.  ”Bränn Brommabögen, bränn Brommabögen!” hade massorna skanderat medan de vilt dansade kring elden med sina Céline cabas tote bag i högsta hugg.

 

Här får ni lite mer härlig läsning.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar