Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Mina fulaste outfits

De senaste åren har en obehaglig känsla krafsat mig i nacken. Tänk om någon hittar mitt konto på LookBook, sajten där man runt 2010 lekte modell och superstylist. Vad ska folk säga när de de ser mina fruktansvärt fula outfits? Tänk om folk börjar gräva djupare efter mina inlägg från tiden på stockholm streetstyle?

Annons

När rädslan sen blev allt för stor valde jag att ta tjuren vid hornen, möta Goliat och se faran i vitögat. Det är därför jag, likt en god bloggare, här väljer att visa upp ett urval av mina fulaste outfits mellan 2010-2013. Se det som en slags katarsis inför hösten.

2010-2011

Jag tackar högre makter för att jag inte lyckats hitta fler bilder från min gymnasietid (2007-2010) då jag bar alldeles för mycket svarta form- och könlösa kläder. Efter gymnasiet när jag ströjobbade och hade en hel del fritid brukade jag lajva modell hemma på kammaren.

qw.jan11

Fulhet – 4/10

Även om den bruna jackan och de låga Timberlandskorna är snygga finns det ett mörker i bilden. Tagen sent 2010 eller tidigt 2011, genomskinlig hy och en frisyr som hade fått Hitler Jugend att gå upp i brygga av avund.

qw.maj11

Fulhet – 8/10

Vad kan man ens säga? Randigt linne över skjorta och ett dött djur i famnen? Jag skyller på att jag var 20 och inte visste bättre. Dock måste jag ändå ge mig själv tumme upp för att jag lyckats kopiera Pradas SS 2011-kollektion så bra.

qw.11

Fulhet – 9/10

Nej. Absolut inte. Att försöka leka tumblr-chic i Levi’sshorts och en hemmagjord Dries van Noten-kopia är inte under några omständigheter ok. Kan vi bara enas i att omständigheterna här gör det fruktansvärt. Dessutom döpte jag den här outfiten till ”If Dries was my lover”. Snälla nån vad höll jag på med.

 

qw.vår11

Fulhet 10/10

Helt ärligt vet jag inte ens vad jag ska säga här. Tänkte jag att Zorrolooken var på intåg? Den svarta lackade roddarhatten från 40-talet ligger dock och skräpar i källaren.

qw.feb11

Fulhet – 9/10

Att bära neon under modeveckan i februari borde bestraffas med dödsstraff. Grå hy illasittande vintageplagg får mig att se ut som en anemisk transsylvansk greve med vassa hörntänder.

qw.feb11.2

Fulhet – 7/10

Samma modevecka, samma grå hy. En kärringkofta med den där förbenade hemmagjorda skjortan igen? Vad tänkte jag? Min inspiration här var uppenbarligen ”transsexuell dagisfröken som somnat under fingerfärgslektionen”.

2012

Fulhet – 5/10

Att bära vintage är en konst, som jag många gånger bemästrat, dock inte denna. Tidvattenkorta byxor, avsaknad av intressanta accessoarer, ajja bajja. Även det att låta ett enda plagg dominera outfiten är ett rookiemisstag.

qw.jan12

Fulhet – 7/10

Åhh, min första gång i Milano under modeveckan! Har trodde jag verkligen att jag var ”all that”, en riktig modekung på min tron. Skrynkliga gråblå brallor i något hemskt polyestermaterial matchat med deppig blå jacka. T-shirten kommer dock från Prada och jag begår hellre harakiri med septembernumret av amerikanska Vogue än att trashtalka/slänga den.

qw.mars12

2013

Under ena halvan av 2013 bodde jag i Paris och höll mig för det mesta till det svala nordiska när det gällde kläder, med vissa undantag. Sen kom jag hem och verkar ha gått bananas?

Fulhet – 6/10

Dressat klubbkid i snömodd? Att toppa en härligt kolsvart outfit med en neonorange mössa är inte riktigt ett genidrag men men, har man levt på rödvin och parisiskt kranvatten i 6 månader är inte allt riktigt som det ska uppe i huvudet.

qw.mar13

Fulhet – 4/10

Här ger jag mig själv en låg siffra på fulhetsskalan, jag är ju trots allt lite hunkig. Dock är det dumstrut och skamvrå på att: 1. försöka klä mig straight

2. klä mig i fusk-Givenchy

3. posa framför motorcyklar

Någon måtta får det väl ändå vara?

qw.sep13

Trots snart 10 år med dagens outfit och märkliga klädval är jag ändå ganska nöjd över att ha hittat så få fula outfits! Fast vad vet jag, kanske är dagens outfit morgondagens mardröm?

 

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar