Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Mina pinsammaste modeögonblick

Starkt inspirerad av Nöjesguidens Amanda Manns oerhört starka inlägg om hennes mest pinsamma modemoments tänkte jag här i ren terapeutisk anda berätta om mina jobbigaste händelser i den svenska modedjungeln.

Fyllekajan eller Håkan-fadäsen – S/S 2011

POPUP

Annons

Efter Tiger of Swedens visning i tälten i Kungsträdgården där de bjöd på någon slags 80-tal goes minimalistic drugdealer i prassliga kostymer vallfärdade modefolket till Cafés pop up  store på Biblioteksgatan (nuvarande Ralph Lauren). Väl på festen hade alla denim och nyknullat hår och någon tyckte att det var ok att ha en tischa med texten ”Gangstas for Peace” vilket det såklart inte var. Detta var på den gamla goda tiden då det fanns orimliga mängder öl vilket jag som 19-åring utnyttjade, blev full som en alika och ville SJÄLVKLART prata med Håkan. Som den rock royalty han är log han vänligt när jag drog i kavajärmen och efter några torra fraser om att ”du har format mig som människa” svarar han ”vad bra du var på modevisningen”. Jag vet fortfarande inte vad han menade.

Whyred och den arga stylisten – S/S 2013

whyred

Sensommaren 2012 fick jag uppdraget att recensera Whyreds vår/sommarvisning på Fredsgatan 12. I sann ”vass skribent-anda” (se ovan) letade jag alltid efter svaga punkter, här behövde jag dock inte leta särskilt länge. Modellerna kom ut i munk-lika peruker och skitfula skor. Det var någon Blondie-referens och 80-tal men mest bara fruktansvärt fult och folk fnissade bakom sina papper. Såhär skrev jag: ”Nog minsann var det lite punkreferenser som kollektionsnamnet antyder men det var mer punkares “anti-inställning” till mode som speglades i stylingen (eller rättare sagt avsaknaden av styling), som kändes krystad. ”

Någon dag senare fick jag ett mail från stylisten bakom visningen som var ”SÅ HIMLA KRÄNKT” och hon rantade om att jag inte förstod hennes ”vision”. Är det en vision om det är fult och dåligt? Jag undrar. Fast det kanske var mest pinsamt för hen? Bra historia i alla fall.

Ostron hos Whyred – S/S ???

Ännu en förvirrad händelse i relation till Whyred. En höstmodevecka typ 2012(?) valde de att ha en flådig liten tillställning i butiken på Mäster Samuelsgatan. 25 grader, snygga människor osv osv. I den kliniskt vita lokalen svepte anorektiska modeller runt i vita kläder och hoppades att någon skulle prata med dom. I mitten stod en liten eka, fylld till bredden med ostron och jordgubbar. ”Nä nu jävlar sker det” tänkte jag och närmade mig båten. Trots småborgerlig uppväxt i Bromma hade jag aldrig provat ostron men kände att tonight is the night. En skvätt citron på ostronet och sen hejhej in i munnen. Chocken av att det endast var en stor snorlobba i en pöl av havsvatten blev för mycket och halvvägs ner i halsen stannar ostronet. I panik sliter jag åt mig ett välfyllt champagneglas och tömmer det i munnen men champagne har ju en tendens att ”växa” i munnen och det sprutar ut ur näsan och munnen samtidigt. Ner på kavajen och på heltäckningsmattan. Lamslagen av skam flydde jag, dränkt i ostron och champagne.

Nikes status och en förbannad Claes Britton – S/S 2013

Min partner in crime, Nike Felldin och jag spenderade våra första år i modebranschen med att ljuga oss in, ta bakvägar till modevisningar och ogenerat sno sprit på fester. Pinsamt javisst. Värst var det dock hösten 2012 när jag kapade Nikes status och skrev en hysteriskt rolig egocentrisk status. Föga visste jag att den skulle ta sig till dagspressen. Den dammige kulturgubben Claes Britton förstod inte ironin/valde att inte undersöka sanningshalten/ blev så orimligt kränkt av en ung kvinnas framgång, att han var tvungen att skriva om den i Dagens Nyheter. Se själva.

14081263_10153789885867727_437038711_n

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar