Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Modeveckan pt.2

Modeveckan dag 2 började med Carin Wester ute på Båthall 1. Som vanligt bjöd hon på sydeuropeisk romantik med en modern twist, underbart stylat av Nicole Walker. På herrfronten bjöds det på en stor buffé av snygga kläder och spännande event. Cheap Monday satte ribban högt när dom fick hela modepressen, inklusive den coola internationella modepressen att åka till Forgrenska badet på Medis och sätta på sig blå skoskydd. Inte nog med det så levereerade dom en makalöst välproducerad visning som slutade med att alla modeller kastade sig i poolen. Det var på något sätt rörande fint att se att modellerna som oftast är minderåriga tilläts vara barn och inte bara vandrande galgar.

Annons

 

Filippa K höll som vanligt en mindre, avslappnad presentation i sin butik på Humlegårdsgatan. Där introducerades nya designern Alexander Schaper och den gamla moderäven Rasmus Wingårdh levererade den bästa kollektionen jag någonsin sett hos Filippa K! Mjuka smokings i beige linne blandades med semiformella rockar med frackslag, mockaskor som fick det att vattnas i munnen och den perfekta sommarfärgskalan som vandrade lätt från beige över till citrongult, midnattsblå och ändå bort till petroleum.

 

Den stora skrällen var dock Whyred vars kollektioner gått från klarhet till klarhet sedan Jonas Bladmo tog över rodret för herrkollektionerna. Denna gång var temat psykologiska kollage inspirerade av någon tysk psykgubbe, jaja. Vackert sammansatta läderjackor med silver, svart och vitt blandades friskt med kommersiella sweatshirt, avskalade sandaler och anoraks i folieliknande material. BAM! sa det och folk vrålskrek av glädje när designerduon försynt bockade efter visningen.

 

Skjortmärket Eton kanske inte varit i hetluften dom senaste åren men har nu komit upp sig efter ett fantastiskt fint samarbete med kostymkonnässörerna Eidos. Även om inte kostymerna fick det att rassla i magen var presentationen makalös där den kreativa hjärnan Antonio Ciongoli gick loss och berättade om sin inspiration. Han droppade saker som marmorgolv och takpaneler i florentinska kapell, samarbeten mellan Davinci och familjen Medici och visste precis allt om varenda tråd i plaggen. Samarbetet kommer säljas bl.a på Etons butiker i Sverige, gå och kolla!

IMG_2715

BFF! Jimmy alltså, denna stjärna som avslutar mina meningar och alltid är perfekt klädd för alla tillfällen. 10/10 på honom.

IMG_2699 IMG_2687

Carin Westers vita magi och hennes signaturjacka som jag SÅ gärna vill ha i min garderob.

IMG_2725 IMG_2728 IMG_2735

Naivism, klumpiga klackskor och neogrunge hos Cheap Monday.

IMG_2742

IMG_2764

Alltså modeller som badar!! Det rev ner oändligt med busvisslingar och applåder som fick byggnaden att skaka och översvämmade (höhö) instagram med klockrena bilder.

IMG_2757

IMG_2748

Sen var det dags för mer dressat. Filippa K förberedde sig för alla tänkbara väder och visade såväl sportiga skaljackor som mjuka sommarkostymer och oändligt mycket finstickade tröjor, en av varje tack.

IMG_2792 IMG_2797 IMG_2781 IMG_2783 IMG_2784 IMG_2787 IMG_2772 IMG_2776 IMG_2777

Whyred, åh du missförstådda, ni är ju så bra, tro lite på er själva! Kolla hur urbant, framåttänkande och snyggt detta är? Jag paxar sweatshirten med munnar! Om den inte går i produktion ska jag kriga mig blodig för att komma över ett exemplar. Detta är även nästa sommars hetaste sweatshirt, kom ihåg var ni läste det först!

IMG_2845 IMG_2824 IMG_2827

Efter massvis av trams med placeringar och bussar fram och tillbaka mellan olika platser var det skönt att komma till Lydmarsviten där Eton x Eidos visade ett fåtal outfits. Även om jag inte är den brunmurriga kostymtypen var rockarna 2 die 4, perfekta i tjocklek och utförande.

IMG_2874 IMG_2881

Efter en hel dag mode var jag slutkörd men lyckades ändå pallra mig till Cheap Mondays 10 årsfest. Stay tuned, dag 3 kommer snart!

Day two of fashion week, a lot of menswear that made my brain go bananas for SS15, give it to me now! Top of the day was Filippa K and their super smart collection, perfect for the young urban guy.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar