Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Paris: shopping

Att Paris är världens mode-huvudstad är det ingen tvekan om. Här kan du köpa superbillig vintage på kilot i Marais, skrattretande dyra doftljus i Saint germain och de absolut coolaste modet i city. Här är några av mina bästa tips på affärer man måste besöka i den franska huvudstaden!

Annons

Sandro: fransmännens Filippa K, här kan du köpa den perfekta t-shirten, vassa kostymer och lyxiga hawaiiskjortor i siden. Rockigt och minimalistiskt. Dyrt dock, provade en magisk randig tröja som dock fick stanna kvar i butiken eftersom den kostade 265 euro.

paris14

Colette: Trendiga Colette har gått från att vara obskyrt och tufft till att vara superkommersiellt. Dock är butiken väl värd ett besök då det är kul att kolla på fotoböcker med lettiska punkare, klämma på limiterade sneakers och prova tokroliga sweatshirt.

paris12

* * *

Rue Saint Honoré är Paris flottaste gata där Balenciaga, Chanel, Dolce & Gabbana och Lanvin ligger vägg i vägg och ofta ha köer in i butikerna. Mina favoriter här är Colette, Goyard, Prada (såklart) och Saint Laurent. Även om din plånbok inte tillåter inköp av t-shirt för 500 euro eller jackor för det tiodubbla är det väl värt ett besök och känslan av att prova läderjackor för 15.000 kr på Lanvin är oslagbar.

paris11 paris10

* * *

Free’P’Star: kedjan är helt galen. I små mörka butiker hänger dam, herr och barnkläder blandat och man trängs med japanska turister och arga fransmän som alla rafsar runt i högarna av kläder. Är du en loppisperson som gillar att gräva runt är detta himmelriket. Superbilligt.

paris9

* * *

Merci: inredningsbutik på 111 Rue Beaumarchais. Här hittar du den trendigaste inredningen i universum. Jag köpte en jätteliten flaskborste och en pärm. Caféet med samma namn är också väl värt ett besök.

paris8 paris7

 * * *

Carven: Franska Acne (typ?) är Carven som förser parisarna med klumpiga skor, snygga sweatshirts och perfekta skjortor. Blandad prisnivå, mycket tappa-hakan-dyra saker men även överkomliga plagg för 150-300 euro.

paris5

* * *

The Kooples: Fransk rock’n’roll när den är som bäst! Även här blandad prisnivå från 50-500 euro. Snygga skinnjackor och massvis med perfekt denim.

paris4

* * *

A.P.C: Himmelriket för alla skandinaver! Perfekt ribbstickade tröjor, cleana rockar och fräscha sneakers. Ett franskt Filippa K med liknande priser, köpte den perfektaste bästaste blå rocken med raglanärm för 360 euro. Som den nedan, fast mörkblå!

paris15

paris2

* * *

 AMI: fransk dressad streetwear. Randiga tröjor, hippa samarbeten och massor av denim. Jeans man vill ha i alla färger!

paris1

paris16

 

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar