Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Rätt packad!

Förra veckan var jag i Malaysia med British Airways. De introducerade sin nya direktlinje till Kuala Lumpur och jag var lyckligt lottad och fick följa med. Jag gjorde misstaget att packa massor av ljusblått(inte bra i 35 grader och 70% luftfuktighet) samt att min väska bestämde sig för att stanna några dagar extra i Kuala Lumpur, så håll tummarna för att jag får återse kläderna på bilderna nedan!

Annons

När man ska resa så långt och länge, särskilt till ett land med extrem värme och luftfuktighet finns det vissa saker man bör tänka på. Här är mina tips för att packa rätt inför en långresa.

  • Ton-i-ton – när man reser är det alltid bra att packa kläder i samma färgskala då du breddar garderoben enormt.
  • Adresslapp inne – förutom adresslapp utanpå är det bra att skriva en lapp med kontaktuppgifter att lägga I väskan, adresslappar kan falla av och ofta öppnar flygbolagen väskor för att kunna hitta ägaren.
  • Tetris – att leka tetris när man packar är smart, men glöm inte att lämna plats i toppen för eventuell shopping.
  • Påsar – att packa saker i tvättpåsar och plastpåsar, väl märkta, underlättar ned- och uppackning.
  • Ombyte – en extra t-shirt, kalsong och shorts i handbagaget är livsviktigt när du flyger långa flighter till varma destinationer.

 

p9

Jag reste med Rimowaväskor, den vänstra Classic Flight sväljer oändliga mängder. Mitt handbagage i grönt är från deras Bossanovakollektion och är en dröm att rulla ombord.

p8 p7 p6

Jag satsade på säkra postkoloniala kort och valde en garderob bestående av vitt, blått, beige. En hel drös med linneskjortor, t-shirts och få långbyxor. Är man varmblodig som jag behöver man minst 2 ombyten på överkroppen per dag.

p11

Tetris! Jag börjar med att packa tungt och stort.

p5

Skor åker i tygpåsar och strumpor och kalsonger fyller ut och får agera murbruk.

p4

Lättskrynklade kostymbyxor packas bäst såhär, så långt som möjligt för att undvika veck.

p3

Fulle sedan på med ytterligare plagg och vik in byxan. I Rimowas väskor finns praktiska skydd som håller kläderna på plats så att man slipper en loppishög när man packar upp. Satsa på en resväska med hög kvalité så ökar du även kvalitén på resan!

Hoppas ni får en trevlig semester och glöm inte passet!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar