Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Så blir du kvitt torra händer i vintertid!

Man brukar att säga att den som har kalla händer har varmt hjärta men det finns inget värre än att skaka hand med någon som har snustorra labbar med spruckna nagelband. Hösten och vintern med sin torra, kalla luft och den varma inomhusluft är boven i dramat till röda och torra vinterhänder. När huden saknar fuktighetsbevarande ämnen i de yttersta lagren blir händerna torra, strama och fnasiga. För att motarbeta torra händer och fötter kan du investera i en fet kräm eller närande olja och smörja in händer och fötter varje kväll för att låta de vila över natten. För att göra effekten ännu bättre finns fukthandskar/fuktstrumpor att sova med. Sköter händerna man inte tassarna kan man få eksem och se ut som Biskop Vergeus faster i Fanny & Alexander (ni som vet, vet).

Annons

hands

Checklista mot torra händer!

1.Tänk att det är som med kroppen! På vintern tar du på dig tjockare kläder, alltså bör du ta på dig tjockare hudkräm.

2. Chilla med tvålen! Vanlig handtvål tar bort alla naturliga fetter och försvårar återhämtningen. Satsa på en mild rengöring istället.

3. Återfukta ofta! Hitta en dryg jävel för natten och en lite lättare för dagen, var kräm för var tid.

4. Glöm inte att exfoliera! Skrubba händerna minst en gång i veckan och ta bort döda hudceller. Då kan huden ta upp kräm bättre, använd skrubbvantar eller en exfolierande tvål.

* * *

 

hand.decubal

Repair Cream, 119 kr, Decubal

Denna extremt feta kräm har räddat mig ur många torra situationer. Håller i en evighet och är skonsam mot känslig hy.

hand.kiehls

Ultimate Strength Hand Salve, 145 kr, Kiehl’s

Klassiker i handsammanhang! Med eukalyptus och avokadoolja finns det få produkter som slår Kiehl’s.

hand.johnmasters

Exfolierande tvål, 99 kr, John Masters Organics

Kokosolja i ren form är en hälsosam återfuktare så att placera det i en organisk exfolierande tvål kan inte bli annat än bra. Denna tvål fungerar likväl på torr kropp.

hand.byredo

Suede Hand Cream, 450 kr, Byredo

Den mer estetiskt lagde investerar troligen i denna. Byredos produkter håller enligt mig hög klass men är tyvärr ganska starkt parfymerade, men smaken är som baken.

 

hand.ahlens

Återfuktande handskar, 45 kr, Åhléns

Om det är fara och färde efter skidåkning, långpromenad eller bara dags att boosta labbarna så är det bara att smörja in och sova med dessa över natten. Babystjärt på händerna – jag lovar!

 

hand.jackblack

Intense Hand Therapy, 169 kr, Jack Black

Ännu en handkräm för den som lever ett aktivt liv och/eller arbetar med händerna. Med olja från eukalyptus, macadamianöt och med A- och E-vitamin kan detta vara din räddning.

hand.nealsyard

Citrus Hand Softener, 179 kr, Neal’s Yard Remedies

NYRs produkter är fria från syntetiska parfymer och parabener och därför ideal för den med känslig hy. Funkar utmärkt på såväl nagelband som torra hälar, armbågar och knän.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar