Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Så motverkar du tunnhårighet!

Gustav Broström  |  Publicerad 2017-01-06 08:30  |  Lästid: 2 minuter

Att tappa håret, få djupa vikar eller kala fläckar är många mäns värsta mardröm och en anledning till att män tenderar att tappa håret i större utsträckning än kvinnor är på grund av testosteron. Men vill du veta om du löper risk att se ut som Donald Trump kan du titta på morfar, forskare tror att man med stor sannolikhet ärver det på mödernet. 

 

tunnhar

Undvik Trumps överkammade kalufs och satsa istället på Stathams trygga snagg.

Att få till ett stort, dyrt svall är praktiskt taget omöjligt (om man inte gör som gubbarna i Hollywood och gör hårtransplantation) men nu finns det produkter som kan hjälpa dig att stärka kalufsen och stimulera hårbotten till ett bättre mående. För mår hårbotten bra mår håret bra. Det finns många anledningar till mjäll och torr hårbotten, en är att killar använder hårda produkter; tvål eller bodywash som schampo. Dessa produkter torkar ut hårbotten, därför är det viktigt att hitta schampo och balsam utvecklade för just ditt hår. En annan anledning är att du använder för mycket stylingprodukter och inte tvättar ur dem. Såväl storstadsbor som grovarbetare utsätts för smuts, skit och svett och bör därför tvätta håret var eller varannan dag. (Det där med att inte tvätta håret alls för att motverka mjäll är alltså BS).

 En annan anledning till hårförlust är (som med de flesta sjukdomar idag), stress. Sover du för lite, äter dåligt eller äter vissa mediciner kan du drabbas av temporärt hårbortfall. Men lugn i stormen, du kan mota tunnhårighet på porten. 

shaved.beckham

Satsa på en Beckham-snagg! Huvudet alltså, huvudet…

Två företag är liite bättre än andra på att hjälpa till med detta. Nioxin gör produkter fullsmockade med pepparmyntolja för att öka blodcirkulationen i hårbottnen, aminosyror och vitaminer för att göra existerande hår tjockare och mer livfullt. Avedas herrlinje, utvecklad för att motverka tunnhårighet jobbar på liknande sätt, exfoliering av hårbotten samt livgivande ingredienser. Just Nioxin menar på att man får tjockare hår på två veckor. Jag har provat deras produkter i lite mer än en månad nu och om håret är just tjockare är svårt att avgöra men mina förbättrade rutiner kring tvätt och behandling med deras hårserum har definitivt minskat mjäll.

* * *

System 1, 303 kr, Nioxin

nioxin.har

Invati men, 912 kr, Aveda

aveda.har

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar