Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Shanghai, sneakers och stilleben

För en tid sedan sa en kompis till mig ”Tänk vad kul det vore om du blev världens första stillebenmakare!” Nu vågar jag nästan säga att det har slagit in. Att få kombinera jobb och kreativitet har varit min högsta dröm sedan barnsben, jag har bara inte vetat hur. Resan har bara börjat men det känns ändå som att jag är på rätt väg, en enorm lättnad under detta år som varit det absolut svåraste i hela mitt liv då jag förlorade min mamma förra mars.

Annons

Ni som följer mig på Instagram vet att jag gör stilleben och jag för tillfället är i en fas där jag gör stilleben med blommor. Förra veckan togs min stilleben-oskuld när jag skapade, live! Nike har lanserat en ny tuff sko, döpt efter städer som Shanghai, Paris och London och jag fick uppdraget att pimpa skorna. Tyvärr är skorna bara för damerna, eller killar med små fötter.

ni1

Vi hängde i studion och jag packade upp mina omsorgsfullt beskurna och väl utvalda blommor. Gerbera, brudslöja, rosor och massa andra jag inte vet namnet på trängdes i hinkar och flaskor i väntan på användning.

David_Head_Nike_BTS_11

Skrynklig skjorta och massor av blommor backstage!

ni6

Såhär kreativt såg det ut när jag låg på knä i studion och knåpade. Massor av kryss, rosor, fresia och eukalyptus gick åt. De små prickarna är eukalyptus som jag stansat ut med hålslagare. Pilligt värre.

ni5

Ett fåtal av de blommor jag använde, innan jag klippte sönder dem och ryckte loss blombladen.

ni7

En av mina favoriter var denna. Detta var sista bilden vi plåtade och jag ryckte bort vartenda blomblad och stjälk för maximal blomsterkänsla.

ni4

Nästan klart! För att få en perfekt (nåja, nästan) bild flyttas blad hit och dit för maximal symmetri.

David_Head_Nike_BTS_03 David_Head_Nike_BTS_04

Det gäller att hålla tungan rätt i mun (och ofta hålla andan) när man lägger allt på plats.

ni3

Medan jag plåtade i hörnet fotades en massa tuffa bloggbrudar i andra hörnet, tanken var att komplettera deras outfitbilder med snygga stilleben.

ni2

Avklippta blommor som väntar på sin tur. Det är något vacker och sorgligt över avklippta blommor, de berövas sin chans till längre skönhet i vas men jag vill tänka att när man fotar dem förevigas skönheten och kommer igen tusenfalt.

Nedan är de färdiga bilderna! Plåtade gjorde fotografen David Head, han plåtade även de svartvita backstagebilderna.

David_Head_Gustav_Brostrom_Nike_06 David_Head_Gustav_Brostrom_Nike_05 David_Head_Gustav_Brostrom_Nike_04 David_Head_Gustav_Brostrom_Nike_03 David_Head_Gustav_Brostrom_Nike_02 David_Head_Gustav_Brostrom_Nike_01

 

A job I did for Nike last week! They’re launching a new sneaker and I did some still lives to go with the shoes!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar