Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Stockholms bästa blomsteraffärer

Gustav Broström  |  Publicerad 2017-07-18 10:00  |  Lästid: 3 minuter

Blommor betyder orimligt mycket för mig. Deras konstruktion och unika uttryck är sanna underverk. Under mina år som stylist och kreatör har jag haft chansen att arbeta med blommor drösvis med gånger och de gånger blommor inte varit temat har jag styrt in det på grönska och växtlighet. När jag fick uppdraget att göra brudbukett och dekorationer till två av mina fyra systrars bröllop styrde jag kosan mot Hötorget där man kan köpa vettiga blommor till vettiga priser. Såhär i efterhand kanske jag borde gått till partihallarna i Årsta dit riktiga florister går, men den möjligheten hade jag inte.

För mina mindre jobb går jag gärna till de vackra och inspirerande blomsteraffärerna inne i stan och får mer ofta än sällan igenkännande nickar från de anställda. <3  Här kommer mina go-to-places när det gäller blommor i Stockholm!

Bild snodd från Elsa, blommor från Christoffers Blommor och Makalösa Blommor. Kanske den ultimata buketten?

 * * *

Makalösa Blommor

På Sveavägen 102 ligger Makalösa Blommor. Här slås man direkt av den lyxiga frodigheten och det stora (och borgerligt klassiska) utbudet. Rosor man bara trodde fanns i sagoböcker, tunga pioner och fina inredningsprylar. Här har jag köpt dop-, födelsedags- och gå-bort-buketter och herren som har butik har världens gulligaste hundar som bara vill bli klappade.

Christoffers Blommor x 3

OK, jag stämmer in i den redan stora hyllningskören. Hunken Christoffer sitter ohotat på tronen som Stockholms blomsterkung, herren i täppan osv. Med staden vassaste utbud av såväl klassiska blommor som mer udda inslag kan man hitta allt här. Snygga krukor och cool personal, här får man snygga blommor till bra pris och ca världens bästa service. Christoffer har för närvarande 3 butiker i Stockholm, Kåkbrinken 10 i Gamla Stan, Södermannagatan 21 på Södermalm och Brahegatan 21 på Östermalm! Ett tips för den som gillar inredning, på Brahegatan delar man lokal med Dusty Deco så det är tillfredsställande för alla sinnen.

Kolla så jävla glad man är när man får hänga hos Christoffers. Bild från Sandra.

Floristkompaniet

Mitt i city ligger en oas, Floristkompaniet (som egentligen är Interflora i hipsterkläder). Här på Norrlandsagatan 16 kan du med lätthet bränna hela lönen på udda pioner, fantastiska krukväxter och märkliga kaktusar. Deras inredning (nedan) är ständigt inspirerande och sättet det byggt upp butiken på gör att man snarares känner sig som en upptäcktsresande i Sydamerikan än i en blomsteraffär. YMNIGT!

LÄS MER!

Snygga vaser för blommor och skott

Mina finaste växter!

Odla mikrogrönt hemma

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:00