Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Tips och trender med Gustav Broström

Vad är det bästa skyddet mot solen?

Gustav Broström  |  Publicerad 2017-06-22 08:00  |  Lästid: 2 minuter

Att skydda ansiktet från solens starka UVA- och UVB-strålar är kanske det viktigaste du kan göra när de kommer till hudvård. Hudcancer i olika former är idag allt för vanligt och även om man inte kan stoppa det helt är det ett enkelt att smörja in sig lite extra när man är i solen, jag brukar tänka som man tänker med barn när jag smörjer in. Axlar, näsa, ögon och andra områden med tunnare hud behöver extra kräm och det skadar aldrig att ha en keps eller hatt på huvudet.

En god vän ställde en bra fråga – “Är det bättre eller sämre att ha ansiktskräm + solkräm eller ansiktskräm med inbyggt solskydd?”

För att få det ultimata svaret vände jag mig till proffset. Jag frågade en av mina hudvårdsgurus, Åsa Asplund. som arbetar på Apoteket. Hon svarade såhär:
“Under säsonger där solen inte är så stark, som på vinter, tidig vår och sen höst, kan en ansiktkräm med SPF vara ett bra skydd. De skyddar dock inte alltid mot både UVA och UVB, så det kan vara bra att kolla upp. Skyddsfaktorn på ansiktskrämer är ofta låg, och när solen är stark som nu på sommaren, ska man absolut ha en separat solkräm när man är ute i solen. Alla solskydd, oavsett formula, kräver dock en viss mängd för att uppnå faktor angiven på förpackningen.”

 

 

Mina tre favoriter just nu är dessa:

Solspray, ca 140 kr, Vichy

En uppfriskande sol-mist utan kladd – dröm! Denna går utmärkt att avsluta din hudvårdsrutin med då den ej lämnar vita spår och lägger sig schysst och jämnt över ansiktet.

Anti-age solskydd, 395 kr, Filorga

Lyxspray med högt skydd! Denna spray i “mist-form” kladdar 0, zero, nada och appliceras med fördel flera gånger under dagen. Plus för liten flaska som får plats i väskan, ger schysst lyster och fungerar även ovanpå smink.

Mjölkig spray, 242 kr, Nuxe

Ett fuktigare solskydd med SPF 20, den lätta formulan absorberas dock snabbt och kladdar inte överdrivet mycket. Plus för fräsch doft av sommar. Klassisk strandspray.

 

LÄS MER!

ALLT du vill veta om solskydd – produkterna, frågorna, svaren

Snygga och viktiga produkter för snygg strandstil

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar