Annons

Gustav Broström
Cafés groomingredaktör skriver om de bästa produkterna och hur du använder dem.

Annons
 

Vad är serum och varför ska jag använda det?

Det korta svaret är: det är som fuktkräm – fast bättre!

Ett serum är en ”koncentrerad fuktkräm”, som tack vare sina små molekyler absorberas snabbt och tränger ner fler lager i huden än en vanlig vanlig fuktkräm. Konsistensen är ofta lite slemmig men generellt för serum är att de går snabbt in i huden, så fasa icke.

Annons

Eftersom vi killar rakar oss ofta vilket sliter på huden kan det vara väl värt att investera i lite extra lullull till fejset. Se det som en booster eller en extra shot spirulina i din gröna juice. Inget livsnödvändigt men mycket snällt mot huden då det förstärker effekten av efterföljande krämer. Självklart ska du inte skita i fuktkräm bara för att du har serum, tänk dom är best bros; helan och halvan, Alex & Sigge. Dock bör du hitta ett serum som passar din hudtyp och dina problem, vissa serum behandlar torr hy, andra fina linjer, oljig hy eller acne.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Så använder du serum:

  • Tvätta ansiktet som vanligt.

  • Använd toner om du har – (det är ett kapitel i sig).

  • Tryck ut serum, cirka en ärtas storlek – smörj in ansiktet och halsen.

  • Avsluta med dag- eller nattkräm och eventuell ögonkräm.

  • Färdigt!

    * * *

serum.lillabruket

Broccoli seed serum, 299 kr, Lilla bruket

Grönsaker i ansiktet? Ja tack! Just nu använder jag Lilla Brukets broccoliserum, fullpackat med c-vitamin och andra antioxidanter. Serumet innehåller även gurka som är hudvårdens mellanmjölk, snäll och lugnande. Passar alla hudtyper och lugnar irriterad hy och är helt enkelt mycket snäll bara.

 

serum.kiehls

Age defender power serum, 495 kr, Kiehl’s

Jag gillar Kiehl’s men känns det inte jävligt 90-tal med *tuffa produkter särskilt framtagna för män* i svart förpackning och med ord som POWER och DEFENDER i namnet? Denna motverkar främst fina linjer och rynkor samt stramar upp huden.

serum.aesop

Lucent Facial concentrate, 970 kr, Aesop

Att jag är ett stort fan av Aesops produkter är ingen hemlighet så inför julen står denna högst upp på min önskelista. För dig med normal/torr hy är denna strålande. Det lätta serumet lugnar och balanserar hyn med hjälp av C-vitamin. Kombineras med fördel med Aesops andra produkter.

serum.grownalchemist

Brightening serum, 679 kr, Grown Alchemist

Jag har länge varit sugen på att prova GA:s produkter då jag hört mycket gott om dessa. Detta utjämnande serum är perfekt för den som vill ha mer fukt och lyster. Med Björnbär och lakrits(?!) verkar den utjämnande och med rosextrakt och hyaluronsyra får du fukt på djupet och sammandragna porer. Bra för alla hudtyper.

 

 

Kom ihåg! Var lika snäll mot huden som John Cena är mot denna baby goat.

get

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar